Home > >

Stop de burn-out of depressie

Burn-out en depressie zijn twee verschillende ziektebeelden. De symptomen lijken op elkaar, echter je ziet het verschil al snel in het ontstaan. Veel mensen die lijden aan een burn-out krijgen te maken met persoonlijke kwaliteiten, waarbij de valkuil is opgezocht. Bijvoorbeeld als je alles perfect wilt doen. Perfectionisme leidt vaak tot een bepaalde overspannenheid als er geen grens gesteld is. Overspannenheid leidt weer tot burn-out. Je conflict zit in faalangst, frustraties. Bij depressie ligt angst ten grondslag van je probleem. Jaren van onzekerheden, weinig zelfvertrouwen, laag zelfbeeld kan leiden tot een depressie. Vaak lopen de ziektebeelden gelijk op en kunnen jaren terug al hun intrede hebben gedaan. Trauma verwerking is dan een onderdeel voor herstel. Nog een klein verschil is, dat je bij een burn-out opgebrand bent, je lichaam wil niet meer. Bij depressie levert je mindset enorm veel overdenkingen of zelfs geen gedachten meer, waardoor je erg moe raakt en geen fut meer hebt iets te ondernemen. Slapeloze nachten richten je ten gronde. Je leven heeft verkeerde brandstof gebruikt en verdient een werkende brandstof. Bij beide ziektebeelden heb je echt geen fut meer om iets te ondernemen, dat maakt het herstel juist zo moeilijk. Ergens in je leefstijl, mindset of kernkwaliteiten zit de angel van je problemen verborgen. Door te zoeken naar de angel van je probleem is er altijd een weg dat je het zult vinden. Als je het gevonden hebt kun je overgaan tot het bewerken van je mindset. 

Daarom is onze hulp uniek te noemen: wij halen de angel weg en bewerken samen met jou jouw mindset. Je hebt de regie verloren en dat dien je terug te vinden en te krijgen. Ieder mens is uniek en dat maakt het extra uitdagend op zoek naar jouw specifieke angel. Angel van pijn, verdriet, frustratie, woede, schaamte, schuld, angst, onzekerheid. 

Wat is de metaforische betekenis van de angel?

angel 

Als een wesp je steekt, prikt hij met zijn angel en spuit gif in je lichaam. Daar krijg je last van. Het verschilt per individu hoe veel last je ervan krijgt. Tijdens je jonge leven heb je voldoende steken ontvangen. Je vormt een bepaalde mindset gedurende je leven. Zowel bij een burn-out als in een depressie ervaar je het gif van de steek, echter je weet niet bewust, waar de angel uit bestaat en waar het gif zit. Waar in je mindset ervaar je last? 

Stop je mindset welke je tot nu toe hebt ontwikkeld

mindset

Veranderingsproces of groei of ontwikkeling nieuwe mindset

Een psychotherapeutisch proces is het zogenaamde kenschema. Cliënten herstellen als zij bepaalde fasen in herstel doorlopen. Het kenschema bestaat uit de volgende fasen:

 1. ontkenning
 2. herkenning
 3. erkenning
 4. bekenning
 5. aanvaarden
 6. bewerken
 7. herstel mindset

Stop met woorden/begrippen welke jij gebruikt om een negatieve mindset in stand te houden:

 1. Proberen
 2. Misschien
 3. Ik denk
 4. Ja maar
 5. Wat als

heb je nog vragen?

Je bent moe en bent het zat, dat begrijpen wij, echter gun jezelf meer dan te blijven hangen in de zoektocht naar de angel van jouw ziekte. Denk niet dat je het weet. Als je denkt dat je het weet, was het nooit gebeurt. Dan was je nu gezond geweest en vol plezier had je in het leven gestaan. Veel lukt je dan en sommige vervelende ervaringen kun je omzetten naar iets positiefs. Dat is helaas niet zo, als je last hebt van een burn-out of depressie

Gun jezelf herstel dat werkt. Maak de vragenlijst online en bekijk de resultaten. Neem er de tijd voor, pak het moment dat je voldoende energie hebt om de vragen te beantwoorden (duur ongeveer 20-25 minuten). Bekijk het antwoord hoe hoog jouw zelfwaardering is. Heb je nog zin in meer te weten over het aanbod om jou weer er bovenop te krijgen en gelukkig te zien, kijk dan bij meest gestelde vragen en bij de pagina over zelfwaardering.

 

 

Contact

Zelfwaardering.com
Cal├Ęche 20
5146 BG Waalwijk
Noord Brabant
telefoonnummer: 06 10266 452
e-mailadres: info@schoolvoorzelfwaardering.nl
youtube-zelfwaadering linkedIn-School-voor-Zelfwaardering facebook-zelfwaardering
Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met je account. Of wanneer je nog niet geregistreerd bent, klik je op Account maken.

Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster