Home > >

Specialist in Zelfwaardering

Ruud van Lent

De afgelopen vijfentwintig jaar ben ik bezig geweest een beeld te krijgen over hoe mensen in elkaar zitten. Ik ben een erg nieuwgierig persoon en relateer de ervaringen in mijn eigen leven als iets wat iedereen kan overkomen. Mijn zwakke punt is mezelf verantwoordelijk voelen, waarbij ik letterlijk kan bevriezen als het aankomt op grote keuzes in het leven. Op mijn vijftigste volbracht ik een jarenlange studie psychotherapeutische wetenschappen. Een verrijking om mijn nieuwsgierigheid te bevredigen. Na deze studie kreeg ik zin in wetenschappelijk onderzoek en landde bij het verleden: de gehechtheidsfilosofie. Mijn ogen gingen open en vele kwartjes vielen voor mij. Door zelf onderzoek te doen kwam ik na een lange zoektocht bij een onderwerp welke eigenlijk de kern in mijn leven samenvat: zelfwaardering.

Ik ontdekte dat zelfwaardering niet op zichzelf staat. Net als een DNA streng is het opgebouwd. Na het onderzoek leverde het mij interessante gegevens op, waarmee ik in 2012 aan de slag ging om inhoud te geven aan een therapeutische setting voor mensen welke hun zelfwaardering willen verhogen.

Tot mijn verbazing resulteerde de training in een aanzienlijk groei naar een positief zelfbeeld.

Het vergde dieper onderzoek om de groei ook meetbaar te krijgen. Het ontstaan van de zelfwaarderingstest gaf de oplossing. Ik beschrijf het nu erg kort door de bocht, maar na het lezen, herlezen, ontwikkelen en analyseren heeft het mezelf verrijkt tot de man wie ik nu ben. Uit mijn opvoeding kreeg ik erg weinig support om mijn zelfwaardering op natuurlijke wijze te ervaren. Eigenlijk te veel beschermd opgevoed resulteerde in een extreem laag zelfbeeld. Iets waar ik jaren nog last van had. Gevoel van afwijzing, onveilige gehechtheid (ambivalent) kon ik achter mij laten door mijn eigen ontdekkingen in de wereld van de psychologie en neurologie.

Inmiddels is er een protocollaire opbouw van de volwassenen training gemaakt, gekoppeld aan de testresultaten, levert het voor iedere deelnemer winst op. De winst staat voor Geluk.

Een gelukkiger leven, minder stressvol, betere gezondheid, diepere relatie met mijn partner, veilige opvoeding voor mijn kinderen.

Ik hecht waarde aan de uitspraak: voorkomen is beter dan genezen! Deze uitspraak houdt mij al jaren bezig om ouders te informeren ov er hechting en zelfwaardering aanleren bij hun kinderen. Preventief wil ik mijn steentje bijdragen, zodat iedere ouder zelf kan kiezen hoe zij hun kind willen voeden, want onbewust halen zij het zelfvertrouwen en respect weg bij hun kind en zadelen zij hun kind op met jarenlange ellende op latere leeftijd. Net zoals mijn moeder met goedbedoelde bescherming het onmogelijk maakte te ervaren wat consequenties van gedrag zijn, welke keuzes ik gemakkelijk kan maken en hoe is bij moeilijkheden eenvoudigere oplossingen kan verzinnen, zonder te bevriezen. Het gebeurt zonder dat je er erg in hebt, omdat je het eenvoudig niet wist, echter daar komt nu verandering in: iedereen kan het weten door zich erin te verdiepen.

 Als ontwikkelingsdeskundige, therapeut, ontwikkelaar, docent kan ik iedere doelgroep voorzien van een adequate invulling om zelfwaardering blijvend te verhogen.

 

MIjn kwaliteiten:

 

Ik voel mij betrokken bij jouw problematiek en wil mijn ervaringen en kennis inzetten om jou verder te helpen. Ik ben nerg nieuwgierig in jou gedachtengang en wil je graag leren begrijpen. Ik ben doortastend, recht door zee, direct, bedachtzaam, geduldig en neem geen blad voor mijn mond. Humor vind ik belangrijk en daar maak ik gebruik van ook al is de situatie waarin je zit niet leuk. Ik houd een spiegel voor en luister zonder be- of veroordeling. Ik ben in staat snel en veilig tot de kern tot komen. daardoor krijg je inzicht in jezelf en wordt je bewust van je mogelijkheden. Ik durf mijn nek uit te steken, kwetsbaar op te stellen en het diepste eruit te halen. dit zijn onder meer kwaliteiten welke je terug zult vinden in de recensies van oud clienten. 

 

Verder ben ik een organisator, pionier en avonturier. Ik reis graag naar het diepste geheim van het leven. 

 

Mijn boeken

 

 

 

 

 

Meer informatie over Ruud

 

 logovlc

 

 

 MapsTell Guide Ruud van Lent

 

MapsTell Guide Ruud van Lent

 

Contact

Zelfwaardering.com
Cal├Ęche 20
5146 BG Waalwijk
Noord Brabant
telefoonnummer: 06 10266 452
e-mailadres: info@schoolvoorzelfwaardering.nl
youtube-zelfwaadering linkedIn-School-voor-Zelfwaardering facebook-zelfwaardering
Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met je account. Of wanneer je nog niet geregistreerd bent, klik je op Account maken.

Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster