Home > >

Voordelen School voor Zelfwaardering

Kennis in meerdere wetenschappelijke richtingen

In een periode van 25 jaar is de bekendheid over zelfwaardering losgelaten over meerdere wetenschappelijke disciplines. In het boek "Zelfwaardering" (Ruud van Lent) worden de diverse disciplines behandeld. Ons hele lichaam en brein bestaat uit cellen. Er is gekeken naar biologische samenhang, fysiologische werking tussen de cellen. De ontwikkeling van ons brein levert ons veel informatie over neurologische ontwikkelingen. Vervolgens vult ons brein zich met herinneringen en ervaringen. Ons gedrag ontstaat uit deze componenten. Ons gedrag zorgt ook voor de problemen die wij ervaren. Het verband tussen fysieke klachten en mentale klachten geeft ons inzicht in hoe wij met ons zelf omgaan. Een belangrijk component in onze ontwikkleing is de gehechtheid ofwel veiligheid die wij als klein kind hebben ervaren. Pedagogisch vormt zich vervolgens een begrip als zelfbeeld. Echter zelfwaardering omvat alles. De samenhang van alle wetenschappelijke processen die zich in ons afspelen. 

Kennis van meerdere technieken

Door de 25 jarige aandacht is er ook gekeken hoe de markt en gezondheidszorg zich heeft ontwikkeld. Daaruit zijn ontdekkingen vaak omgezet in technieken. zo is een MRIscan van ons brein op dit moment een ontwikkleing welke onze gevoelens in kaart kunnen brengen. De ontdekking over de gehechtheid geeft ons weer technieken om de opvoeding bij onze ontwikkeling te betrekken. In onze trainingen worden verschillende technieken ingezet, waaronder Cognitieve Gedrags Therapeutische aanpak, Dialectische Gedrags Therapeutische aanpak, integratieve psychotherapeutische aanpak, Psycho educatieve aanpak en pedagogische aspecten worden meegenomen. Zelfwaardering raakt meerdere eigenschappen, zoals zelfvertrouwen, zelfrespect, integer handelen en keuzes maken. alles gebouwd op een fundering van gezonde afhankelijkheid (vandaar het bouwen van een huis techniek). 

Een vliegtuig vol ervaringen

Een leven lang met eigen ervaringen leveren nog de beste inzichten op. Dat geldt voor clienten, maar zeker ook voor de trainers of therapeuten. Ervaringen die afstammen van misbruik, mishandeling, overbescherming, depressie, burnout, relaties en ervaringen vanuit prestaties. Samen met de eerste twee voordelen om bij School voor Zelfwaardering te komen vormen dit drietal de basis van ons bewustzijn over zelfwaardering.

Sprekende Recensies

Wij verkondigen niet zomaar iets, lees onze recensies

Snellere resultaten dan reguliere hulpverlening in de geestelijke gezondheidszorg.

Doordat je zelf bewuster wordt van wie je bent en wat je kunt, krijg je sneller in de gaten waar het bij jouw specifiek omgaat. Je leert vervolgens zelf hoe je de problemen kunt aanpakken die jij ervaart. Ook al zie je het helemaal niet meer zitten, je krijgt voldoende energie van de bijenkomsten om te zorgen dat de sneeuwbal zijn werk doet. De sneeuwbal van positiviteit welke jouw zelfwaardering doet groeien en nooit meer laat terugvallen in de chaos van je leven.  

Succesvol vanwege persoonlijkheid trainer(s)

Enkele persoonlijke eigenschappen van de trainer (Ruud van Lent) of trainers zijn:

 • doortastend,
 • veelzijdig,
 • humoristisch,
 • ervaring,
 • betrouwbaar,
 • veilig,
 • geduldig,
 • inzicht,
 • luistervaardigheid
 • observatie vaardigheid,
 • e.a.

Een compliment van een client:

 

"je durft je nek uit te steken,

je druft je kwetsbaar op te stellen

en bij mij het diepste eruit te halen".

Uniek garantieplan

Doordat we kunnen meten hoe hoog je zelfwaarderings is aan het begin van de training, je reflectieverslagen analyseren en letten op je vorderingen (want dat is onze focus) krijg je een stijging te zien in de test na de trainingen. Mocht het je niet zijn gelukt je zelfwaardering te hebben verhoogt, dan krijg jij je geld terug (minus wat je hebt ontvangen van je ziektekostenverzekering). Het kost je dan zelf niets. Maar wij verwachten wel een discipline van je: je komt op de bijeenkomsten (volgt het advies van de data en duur), je maakt je reflectieverslagen na iedere bijeenkomst en maakt de test door te antwoorden hoe jij het ervaart en niet door te manipuleren. (Vergeet niet dat manipulatie direct ontdekt wordt en je nergens verder brengt).

 

Meer dan 800 respondenten die de test gemaakt hebben

 

Dat betekent inzicht in de validiteit van de test. Respondenten vanaf de leeftijd 18 jaar tot ongeveer 65 jaar. 70% vrouwen, 30% mannen. 

 

Uniek leerproces

Het accent van de protocollaire training is gericht op blijvende inzichten, welke zorgen voor blijvend herstel.

 • focus
 • context
 • reflectie
 • observatie
 • communicatie

 

Lage investering

 

Eigenlijk betaal je voor de therapeutische setting met een gereduceerd tarief (90 in plaats van 95 euro per uur), declarabel bij je ziektekosten verzekering (afhankelijk van je polis), hoge beetalingskorting van 10% als je voorafgaand aan de bijeenkomsten betaald, gratis online literatuur, werkmap. Zakelijk kent andere prijzen exclusief 21 BTW.

 

De investering verdien je veelvoudig terug, doordat jij je beter voelt nemen je prestaties toe, groeit je geluk en voel jij  je gewaardeerd omdat jij in ieder geval jezelf hebt gewaardeerd. 

 

Onderscheidend ten opzichte van de reguliere GGZ

 

Onze aanpak onderscheid zich op de volgende gebieden:

 

 • intense aanpak van problematiek door sessies van 3 uur (blijkt uit onderzoek nodig te zijn om te verwerken);
 • dialectisch en protocollaire van opzet;
 • snellere boeking van resultaten vanwege de intensiteit en opzet;
 • blijvende groei perspectieven vanwege het sneeuwbaleffect vanuit de positieve psychologie;
 • kwaliteit van de trainers of therapeuten welke de training afnemen;
 • meetbare resultaten.

Trainingen Zelfwaardering

Trainingen Volwassenen

Verhoog jouw zelfwaardering

 

Trainingen Ouders

Verhoog de zelfwaardering van je kind

 

Training voor de werknemer

Verhoogt de zelfwaardering van je werknemer

 

Training Jongeren

Zelfwaardering specifiek op jongeren gericht 16-18 jaar

 

Training Professionals

Coaches, counselors, therapeuten, maatschappelijk werk

 

Training voor het onderwijs

Groepsleerkrachten, pedagogische medewerkers, docenten, gastouders, kinderopvang, BSO, peuterspeelzalen

 

 

Zelfwaardering artikelen

Contactgegevens

Schoolvoorzelfwaardering.nl
Van der Straatenplein 2b
3271 SH Mijnsheerenland
Zuid Holland
Telefoon: 06 10266 452
E-mail: info@schoolvoorzelfwaardering.nl
youtube-zelfwaadering linkedIn-School-voor-Zelfwaardering facebook-zelfwaardering
Webdesign webhosting