Je hebt een zwaar leven

Je hebt een negatief zelfbeeld

Niet veel lukt in je leven

Je voelt je niet gelukkig

 

 NU OOK ONLINE

 

Stop met deze gevoelens en gedachtes!

 

 • je score uit de test in het heden is een 5 of lager
 • 30 uur psychotherapeutische sessies
 • werkboek 
 • boek "De essentie van het leven"
 • personal map DISC

Training Zelfwaardering Volwassenen

 

Welke prijs betaal jij?

Volwassenen kunnen in hun leven tegen nare gevoelens en gedachtes aanlopen. Normaal kun je dan omschakelen om vanuit negatieve ervaringen te groeien naar positieve ontwikkelingen. Je zelfbeeld blijft positief. Als het omzetten niet het geval is blijven gevoelens en gedachtes je slopen. Je slaapt slechter dan normaal, kun je moeilijk concentreren of je kunt zelfs depressieve gevoelens ontwikkelen. 

 

Burn-out, overspannenheid, depressie komen voort uit een lage vorm van zelfwaardering!

Hetzelfde geldt voor het voortdurend willen leveren van hoge prestaties. Je bent perfectionistisch. Voor iedere werkgever ben je een cadeautje, alleen je gaat voorbij je eigen grenzen door het steeds op te schuiven. Eens komt de klap van de molen en beland je in een burn-out. Gewoon omdat jij altijd meer wilde dan jezelf aan kunt. Of je wordt voortdurend dwars gezeten door anderen die je hinderen door te groeien. Ergens gaat het mis in de communicatie en stress neemt steeds meer toe. 

 

 

Wat bepaalt de mate van mijn zelfwaardering?

Alles heeft te maken met de wijze van opvoeding welke jij vroeger genoten hebt. De manier hoe ouders met jou omgingen kan bepalend zijn voor de ontsporing op latere leeftijd. Jammer, want je leeft nu als eigen volwassene, met eigen keuzes en ontwikkeling. Ons brein relateert nare ervaringen met het verleden. Wat eens is opgeslagen blijft opgeslagen als je daar niet van bewust bent.

 

Stel jezelf eens de volgende vragen: 

 • Wanneer ga jij jezelf aanvaarden als wie je bent, die je bent?
 • Wat zijn eigenlijk jou specifieke unieke kwaliteiten?
 • Hoe maak jij keuzes?
 • Durf jij je kwetsbaar op te stellen?
 • Hebben anderen genoeg respect voor je?
 • Hoe hoog scoor jij in de zelfwaarderingstest?
 • Hoe afhankelijk of gevoelig ben jij voor de mening van anderen?

 

TRAINING ZELFWAARDERING

De training Zelfwaardering is zes jaar geleden ontstaan en heeft zich door de jaren heen verder ontwikkeld. Veel clienten hebben concrete stappen gemaakt naar een hogere mate van zelfwaardering (zie recensies). De cursus begint met het afnemen van een zelfwaarderingstest. De mate van zelfwaardering kun je meten door het verleden (je opvoeding) naast je eigen volwassen leven te leggen. Het verschil geeft aan in hoeverre je zelf bent gegroeid of juist bent gedaald.

 

Tijdens de training werken we aan een bewustwordingsproces. Het bewust worden hoe je denkt en hoe jij je kunt voelen geeft inzicht in mogelijke verbeteringen en aanpassingen in je gedrag. Dit resulteert vervolgens in een hogere mate van zelfwaardering.

 

Het totale model bestaat uit een fundering (afhankelijkheid), twee pilaren (zelfvertrouwen en zelfrespect en een dak wat wij zelfwaardering noemen. Vervolgens ontleden we het zelfver­trouwen in vertrouwen en keuze vrijheid en zelfrespect in respect en integriteit.

 

Vanaf 1980 is in de Verenigde Staten veel onderzoek gedaan naar wat het leven nu gezond en gelukkig maakt. Uit dit onderzoek zijn meerdere eigenschappen gekomen die de lading dekt van zelfwaardering. Een samenwerking tussen verschillende weten­schappen, zoals biologie, ontwikkelingspsy­chologie, sociologie, filosofie en pedagogiek. Later zijn er diverse gedragswetenschappers aan toegevoegd. Inmiddels kunnen de onderzoekers nieuwe ontdekkingen eraan toevoegen vanuit de neuropsychologie (hersenonderzoek).

Ontdek de "Wereld van Verschil"

De training is inclusief Wereld van Verschil van MapsTell. Je krijgt je eigen Personal Map.

 

wereld van verschil

 

 

Volledige training bestaat uit:

 • 30 uur individuele psychotherapeutische ondersteuning en ontwikkelingsgericht coaching, bestaande uit bijeenkomsten van 2 of 3 uur (afhankelijk van je opnamevermogen);
 • gratis Werkboek Verhoog je Zelfwaardering! (waarde € 150,00)
 • gratis Personal Map (waarde € 190,00)
 • gratis Boek: "De essentie van het leven" (waarde € 65,00)
 • Betalingskorting 10% bij betaling factuurbedrag voorafgaand aan eerste bijeenkomst
 • Betalingsregeling bespreekbaar
 • Gedeeltelijke teruggave ziektekostenverzekering (afhankelijk van je polis aanvullend)
 • Garantie op groei van je zelfwaardering (het sneeuwbaleffect)
 • Reductie op individueel tarief therapie (€ 90,00 per uur in plaats van € 105,00) 

 

 

Extra informatie

Recensies

Lees de recensies van clienten welke de training hebben gevolgd.

 

 

Vergoedingen

Ziektekostenverzekering betaald mee als psychosociale hulp in de aanvullende polis

 

 

Brochure

Alles over de training

 

 

Aanmelden 

Lees over de voorwaarden en aanmeldingsformulier

 

Je kunt met je probleem of klacht naar een psycholoog gaan, echter het effect van de training zelfwaardering is vele malen hoger , sneller en efficienter.

 

DISC

 

 

syllabus training

 

Score 5 of lager in het heden uit de test

 

Je maakt de zelfwaarderingstest en je scoort een 5 of lager in het heden. Dan heb je net dat zetje nodig om voorgoed af te rekenen met die dagen dat het niet helemaal lukt. Je zult merken als je weer in de positieve flow zit, kom je daar niet meer zo gemakkelijk uit. 

 

De training is protocollaire opgebouwd. Een psychodynamische structuur waar gewerkt wordt aan je gedachtes en gevoelens. Er wordt aandacht besteedt aan je verleden en aan het heden. De training is individueel (1:1).

 

De thema's welke behandeld worden zijn:

 • Keuze vrijheid
 • Integtriteit (kwetsbaarheid)
 • Zelfrespect (respect naar anderen)
 • Zelfvertrouwen
 • afhankelijkheid

 

Je leert:

 • ervaren wat contextdenken is,
 • welke delen van jou zijn en van de ander,
 • te kijken naar jezelf (reflecteren vanuit eigen autonomie)
 • en te observeren. 

 

Na de training sta je een stuk zekerder in het leven, weet je keuzes te maken en zelfs dromen of wensen te realiseren. Je voelt je op je gemak, ook al ervaar je negatieve dingen/ervaringen op je pad. Je zelfbeeld is positief en dit straal je ook uit naar anderen. Je relatie wordt beter, je contacten intenser en je prestaties nemen toe. 

 

 

Maak kennis met docent Ruud van Lent

https://www.schoolvoorzelfwaardering.nl/images/fotoruud-2kSqnLQE-_HR.jpg

Expert op het gebied van Zelfwaardering

Ik voel mij betrokken bij jouw problematiek en wil mijn ervaringen en kennis inzetten om jou verder te helpen. Ik ben erg nieuwgierig in jou gedachtengang en wil je graag leren begrijpen.

 

Ik ben doortastend, recht door zee, direct, bedachtzaam, geduldig en neem geen blad voor mijn mond. Humor vind ik belangrijk en daar maak ik gebruik van ook al is de situatie waarin je zit niet leuk.

 

Ik houd een spiegel voor en luister zonder be- of veroordeling. Ik ben in staat snel en veilig tot de kern tot komen. Daardoor krijg je inzicht in jezelf en wordt je bewust van je mogelijkheden. Ik durf mijn nek uit te steken, kwetsbaar op te stellen en het diepste eruit te halen. Dit zijn onder meer kwaliteiten welke je terug zult vinden in de recensies van oud clienten.  

Meer over Ruud van Lent

Contact
Vul onderstaande velden in en wij nemen z.s.m. contact met je op.
Ik wil meer weten over *
Naam
E-mailadres *
Bericht
Verzenden

Zelfwaardering artikelen

Contactgegevens

Schoolvoorzelfwaardering.nl
Van der Straatenplein 2b
3271 SH Mijnsheerenland
Zuid Holland
Telefoon: 06 10266 452
E-mail: info@schoolvoorzelfwaardering.nl
youtube-zelfwaadering linkedIn-School-voor-Zelfwaardering facebook-zelfwaardering
Webdesign webhosting