Home > >

Kinderopvang & Onderwijs

Groepsleerkrachten, docenten en pedagogische medewerkers, gastouders

 

Je kunt kinderen veel leren en bijbrengen, echter kinderen spiegelen jouw gedrag, gevoel en handelingen. Dat gebeurt uiteraard ook thuis, maar de meeste uren zijn ze bij jullie. De impact van jullie gedrag is veel groter voor kleine kinderen. Helaas is het percentage voorbeeldfuncties met een lage zelfwaardering erg hoog in Nederland. Onbewust leer jij kinderen juist datgene wat je niet wilt dat ze leren. Er zijn best veel leerkrachten met overmatige stress klachten, overspannenheid en burnout. Bewijst wederom dat het percentage lage zelfwaardering hoog is. 

 

Gun je zelf als leerkracht of pedagogische medewerker een hogere mate van zelfwaardering. Niet alleen goed voor jou zelf, maar ook als voorbeeld functie gedurende overdracht naar de kinderen toe. 

 

Schrik niet als je de gratis online test invult. Bewijs het tegendeel, dat je een uitstekend voorbeeld bent voor de kinderen en hen kunt helpen de nodige zelfwaardering te krijgen. Je hoeft alleen maar jezelf te zijn, want kinderen spiegelen alles. Hoe jonger ze zijn des te groter de kans van overdracht. Vandaar dat het cruciaal is een pedagogische medewerkster te treffen met een hoge mate van zelfwaardering

 

Speciaal voor deze doelgroep is er een training ontworpen, waarbij je zowel inzicht krijgt in je eigen zelfwaardering en bewuster wordt van je mogelijkheden, als het leren van overdracht om kinderen te ondersteunen hun zelfwaardering te verhogen. Een uniek recept, wat iedere PABO student hoort te ontdekken. Met name de kindercreches, gastouders, kinderopvang, peuterspeelzalen, BSO medewerksters zijn een belangrijke groep mensen in de ontwikkeling van een kind. Als jij als voorbeeld een lage zelfwaardering hebt, krijgt de baby of het kind de verkeerde signalen om zich verder te ontwikkelen. 

 

Leer te ervaren wat context is. Welke delen van jou zijn en die van de ander. Te focussen op ontwikkeling en te reflecteren op jezelf hoe het kind jou als belangrijke voedingsbron ervaren voor de ontwikkeling van hun eigen zelfwaardering of gedrag. Leer te observeren met een open mind en vervolgens de juiste handelingen te verrichten zodat het kind het zelfvertrouwen leert. 

 

Op de middelbare scholen dienen de docenten wederom rekening te houden met hun eigen zelfwaardering. Maak de test en controleer hoe hoog jij scoort bij het respectdeel (I en ZR). Dit is bepalend voor jouw manier van lesgeven aan jongeren. Is je score laag, dan krijg je zeker te maken met problemen, gedurende je lesuren. Gelukkig is er ook juist voor jullie docenten een speciale training waarbij niet alleen jullie eigen zelfwaardering verhoogt wordt, maar ook nog eens inzicht krijgt in hoe je het beste kunt omgaan met jongeren die een lage zelfwaardering hebben ontwikkeld (door kinderopvang, basisschool of gewoon thuis). 

 

Hoe hoog scoor jij op de ladder van zelfwaardering?

Unieke Test om je zelfwaardering te meten

De test bestaat uit twee delen:

eerste deel gaat over je zelfwaardering in het hier en nu (heden)

tweede deel gaat over de verkregen zelfwaardering uit je opvoeding (vroeger)

 

Scoor je hoger dan 8 in het heden, dan is er niets aan de hand en leef je al gelukkig en gezond. 

 

Scoor je tussen de 6 en 8, dan kun je net het sleutelgat voor geluk niet vinden. Het lukt gewoon niet helemaal zoals jij wil leven. Je hebt een upgrade nodig van je zelfwaardering:

korte training

 

Scoor je onder de 6, dan heb je last van deprimerende gevoelens, loop je aan tgen een burnout of ben je overspannen. het kan zijn dat je al depressief bent en geen keuzes meer kunt maken (veel twijfel), je verzuimt regelmatiger op je werk. Je hebt een training nodig je zelfwaardering gezonder te krijgen:

training

 

 

School voor zelfwaardering reikt je de hand.  Volg de trainingen!

Ondersteunende Opvoeding

zelfwaardering7

 

Hoe jonger het kind des te makkelijker het is om veranderingen in je opvoedstijl aan te brengen.

 

Door inzicht te krijgen in de vorm van je eigen reactie op het gedrag en ontwikkeling van het kind, kun je veranderingen aanbrengen. Je kunt als ouder zorgdragen voor een natuurlijke ontwikkeling van de zelfwaardering door in ieder geval op de hoogte te zijn van de verschillen tussen een kritische houding en ondersteunende houding naar je kind. 

 

Wat heeft je kind nu echt nodig op bepaalde momenten in zijn of haar leventje? Leer als ouder te observeren, reflecteren en mentaliseren.

 

 

Ondersteunende opvoeding is een stijl van opvoeden, waarbij het accent komt te liggen op het ondersteunen van je kind in groei & ontwikkeling. Uiteraard ook ondersteunen in de natuurlijke bronnen voor zelfwaardering. 

 

 
Contact
Vul onderstaande velden in en wij nemen z.s.m. contact met je op.
Ik wil meer weten over *
Naam
E-mailadres *
Bericht
Verzenden

Zelfwaardering artikelen

26 Oktober 2020
21 September 2020
01 September 2020

Contactgegevens

Schoolvoorzelfwaardering.nl
Raadhuisplein 11
5161 CG Sprang Capelle
Noord Brabant
Telefoon: 06 10266 452
E-mail: info@schoolvoorzelfwaardering.nl
youtube-zelfwaadering linkedIn-School-voor-Zelfwaardering facebook-zelfwaardering
Webdesign webhosting