De armoede van Social Media

social media

Wat is social media toch armoedig en funest voor onze mentale gezondheid. Triest dat de wereld geregeerd wordt door Social Media. Trump maakte er gebruik van en zetten zijn volk tegen elkaar op. Bij ons gebeurt dat ook. Rellen worden vastgelegd op social media en uitgevoerd via dit kanaal. Oorlog wordt hedendaags uitgevoerd via social media en niemand doet er iets tegen. Niemand voelt zich ineens verantwoordelijk. Zelfs Geert wilders is compleet de weg kwijt en datzelfde geldt voor de overige bewindslieden. Waar moet dat naar toe. 

Onlangs kreeg ik er zelf mee te maken. Een client is ijzersterk in het voeren van juridische stappen tegen zijn ex en kinderen via de whatsapp. Praten kan hij niet meer normaal en zijn gemoedsrust wordt verstoord door zijn houding en gedrag het op te lossen door social media te gebruiken. Onlangs kreeg ik er zelf mee te maken. Een geschil in mijn eigen gezin zorgde voor een crisis. Iedereen ging zijn eigen weg en werd de discussie verder opgelost via de whatsapp. Ik merkte bij mijzelf, dat ik het liever voer mondeling, alleen de jongeren doen het liever via whatsapp. Waardoor er een hoop verteld wordt, maar niet de kern  van het probleem aan het licht komt. De context wordt geheel vergeten en zo beland je van de ene strijd in de andere. Ik hoor het vaak bij relaties dat zij op deze manier communiceren. Ik noem het armoede. Alleen velen weten het en merken dat het niet te stoppen is. De jongeren doen alles via social media en dadelijk regeren zij ons via dit kanaal. Niemand weet meer wat echt is. Onruststokers krijgen zendtijd. complotdenkers vieren hoogtij. En niemand onderneemt iets om de stekker uit Mark Zuckerberg gecreëerde chaos te trekken. Niemand blokkeert social media, want wij kunnen niet meer zonder. Ons brein is al vervuild geraakt. 

 

Wat een armoede heerst er op deze planeet. Ik ga mijn heil zoeken ergens op een onbewoond eiland…., maar waar vind je nog zo'n eiland?

Contact

Zelfwaardering.com
Cal├Ęche 20
5146 BG Waalwijk
Noord Brabant
telefoonnummer: 06 10266 452
e-mailadres: info@schoolvoorzelfwaardering.nl
youtube-zelfwaadering linkedIn-School-voor-Zelfwaardering facebook-zelfwaardering
Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met je account. Of wanneer je nog niet geregistreerd bent, klik je op Account maken.

Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster