Ik raak gefrustreerd

Ik raak gefrustreerd!

 

Contact met mensen is mijn drijfveer. Dat kan warme gevoelens zijn of irritaties opleveren. Nu heb ik eind vorig jaar campagne gevoerd voor mijn nieuwe geestelijke gezondheidszorg te promoten. Als de client depressieve gedachtes heeft of al in de verregaande depressie zit, of tegen een burn out aanloopt, waarbij overspannenheid eerst geconstateerd werd, heb ik de formule onderzocht om snel een stuk gelukkiger te worden. Alles heeft te maken met een lage zelfwaardering en die moet omhoog om gelukkiger en gezonder te worden. Het gekke is, dat er weinig zieke geesten zichzelf belonen met een hogere zelfwaardering of er in ieder geval niets voor willen investeren. Dat frustreert mij. Ik geef zelfs garantie als je de individuele therapiesessies volgt en het lukt ons niet (jij en ik) om te groeien in je zelfwaardering, krijg je de investering terug. 

 

Ik heb na de campagne enkele clienten moge begroeten en zag meteen hun groei perspectief. Ik had er helemaal zin in om de clienten snel een stuk gelukkiger te maken. Ze waren na de intake allen enthousiast, echter melden zich voor verdere therapie weer af. Oorzaak de investering. Nu kan ik niet in hun portemonnaie kijken, echter de kleine investering levert je veel geluk en gezondheid op, dus verdient zich moeiteloos terug. Ze gaan liever naar de reguliere GGZ met de gedachte dat wordt vergoed, maar vergeten, dat zij lang bezig zijn aan verbetering en uiteindelijk ook nog eens hun eigen risico opvreten, wat uiteindelijk een stuk duurder is dan de investering voor mijn training. Het is een keuze moment en de client kiest eigenlijk niet voor zichzelf, want de weg naar geluk lag al voor hen uitgespreid. 

 

Ik geef niet voor niets garantie, omdat ik overtuigd ben, na 40 deelnemers aan het programma, van de goede afloop, namelijk een blijvende verhoging van de zelfwaardering. Preventief is het programma ook nog eens nuttig voor veel groepsleerkrachten, pedagogische medewerkers, werknemers. Ik zie mensen naar trainingen gaan, dat slechts een klein gedeelte van die zelfwaardering verhoogt. Is zelfwaardering dan niet je fundament voor een gelukkig leven? Gelukkig wel, want de deelnemers die meegedaan hebben, zijn allen laaiend enthousiast en lovend over hun groeiproces. Zelfs na jaren krijg ik nog bedankjes. 

 

Wat maakt nu dat men toch niet kiest voor een gezonder en gelukkiger leven? In principe gebeurt hetzelfde bij gebruik van verslavende  middelen. Drugs, alcohol en roken zet je niet zomaar aan de kant om gelukkiger te zijn. Neen, dat zijn juist de trucjes om maar even jezelf het genot te bieden. Korte termijn, zeer korte termijn gedachtes dus. Mensen zijn li9ever ongezond, want anders bestond er geen depressieve periode of opgebrande gevoelens. Verslavingszorg heeft allemaal te maken met patiënten met een lage zelfwaardering. De GGZ heeft allen te maken met patiënten met een lage zelfwaardering. De overheid houdt het allemaal liever ongezond, want dan ontvangen zij de accijnzen. Dat het aan de andere kant bij ziektekosten er weer uitgaat is onbegrijpelijk. Want iemand met kanker ontstaan door roken kost de maatschappij vermogens. Je kunt dus beter investeren in een pakje sigaretten, dan een formule om je echt gelukkiger te maken.

 

De investering van groei van je zelfwaardering is niet hoog. Het zijn de vele individuele uren die je uiteindelijk betaald. Daar zit ook nog eens een mooie betalingskorting op en je kunt een groot gedeelte vergoed krijgen bij je verzekering. Of je laat je werkgever betalen als onderdeel van je Persoonlijk Ontwikkel Plan. Werkgever blij, want de prestaties nemen toe, ziekte neemt af en samenwerking is optimaal. Mensen investeren nu eenmaal liever 2000 tot 3000 euro in hun vakantie van twee weken, dan dat zij zes keer per jaar op vakantie kunnen, omdat ze goed in hun vel zitten. 

 

Ik begrijp er niets van, ik raak zelfs gefrustreerd. Zijn mensen nu werkelijk zo dom? Neen, de mens is liever ziek, dan gezond, dat blijkt.Ziek zijn betekent in onze westerse samenleving vrijheid, rust en niets moeten of hoeven te doen. 

Ik voel het in mijn vuisten, dat is de frustratie of irritatie en die moet eruit…..zo na dit stukje voel ik mij al een stuk beter. 

 

Contact

Zelfwaardering.com
Calèche 20
5146 BG Waalwijk
Noord Brabant
telefoonnummer: 06 10266 452
e-mailadres: info@schoolvoorzelfwaardering.nl
youtube-zelfwaadering linkedIn-School-voor-Zelfwaardering facebook-zelfwaardering
Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met je account. Of wanneer je nog niet geregistreerd bent, klik je op Account maken.

Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster